- Σύντομο Βιογραφικό π. Μαξίμου
πατήρ Μάξιμος
Ενότητες
Φωτό & Βίντεο
Δημοφιλή Άρθρα
Εορτολόγιο (νέο ημ.)
12/12 Σπυρίδων Επίσκοπος Τριμυθούντος ο Θαυματουργός *
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ Απολυτίκιον. Ήχος α’. Του λίθου σφραγισθέντος. Της Συνόδου της πρώτης ανεδείχθης υπέρμαχος, και θαυματουργός θεοφόρε, Σπυρίδων Πατήρ ημών· διό νεκρά συ εν τάφω προσφωνείς, και όφιν εις χρυσούν μετέβαλες· και εν τω μέλπειν τας αγίας σου ευχάς, Αγγέλους έσχες συλλειτουργούντάς σοι Ιερώτατε. Δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ· δόξα τω σε στεφανώσαντι· δόξα τω ενεργούντι δια σου, πάσιν ιάματα. Κοντάκιον. Ήχος β’. Τα άνω ζητών.Τω πόθω Χριστού τρωθείς, Ιερώτατε, τον νουν πτερωθείς, τη αίγλη του Πνεύματος, πρακτική θεωρία, την πράξιν εύρες θεόπνευστε, θυσιαστήριον θείον γενόμενος, αιτούμενος πάσι θείαν έλλαμψιν. Μεγαλυνάριον.Χαίροις των θαυμάτων ο ποταμός· Χαίροις ασθενούντων, και πασχόντων ο ιατρός· Χαίροις των λογί...
Περισσότερα »
Εορτολόγιο (παλαιό ημ.)
29/11 Άγιος Παράμονος και οι συν αυτώ Μάρτυρες *
ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο Άγιος Παράμονος μαρτύρησε μαζί με άλλους 370 χριστιανούς στα μέσα του 3ου μ.Χ. αιώνα, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Δέκιος, που είχε κάνει πολλούς φόνους χριστιανών. Τότε λοιπόν, κοντά στον ποταμό Τίγρη υπήρχαν ιαματικά λουτρά. Στα λουτρά αυτά είχε πάει και ένας φανατικός λάτρης των ειδώλων, ο άρχων Ακυλίνος. Όταν έκανε θυσίες στο ναό της Ίσιδος, έδωσε διαταγή να συμμετέχουν σ’ αυτές ο Παράμονος και άλλοι 370 χριστιανοί, που είχαν συλληφθεί και τους κρατούσαν φυλακισμένους. Όλοι όμως αρνήθηκαν. Και ενώ γίνονταν οι ειδωλολατρικές θυσίες, οι πιστοί του Χριστού έψαλλαν «ψαλμοίς και ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς» (Προς Εφεσ. ε’, 19) στο Σωτήρα τους. Ο Ακυλίνος, εξαγριωμένος από τη στάση το...
Περισσότερα »
Newsletter
Δωρεά Στον Σύνδεσμό Μας
Σύντομο Βιογραφικό π. Μαξίμου
Τρίτη, 15 Αυγούστου 2006 - 227848 εμφανίσεις άρθρου
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O πατήρ Μάξιμος Μοναχός, γεννήθηκε εις την ακριτική νήσο της Δωδεκαννήσου, την Κάλυμνον και είναι γόνος πολυμελούς οικογενείας.
Eίναι Κτίτωρ και Καθηγούμενος της ανεγειρόμενης Ιεράς Μονής "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" που βρίσκεται στην Κυλλήνη του Νομού Κορινθίας, κοντά στην ιστορική λίμνη Στυμφαλία.
Επίσης είναι Πρόεδρος και ιδρυτής του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" που αριθμεί πολλά μέλη και φίλους σ’ όλη την Ελλάδα και εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Τοσίτσα 1(β) όπισθεν του Πολυτεχνείου.
Από τα παιδικά του χρόνια είχε μεγάλη αδυναμία στον Αθλητισμό, καθώς και στην Μουσική, την οποία και σπούδασε με πολύ αγάπη και μεράκι.
Σπούδασε για πέντε συναπτά χρόνια εις το Ωδείο Καλύμνου (Παράρτημα Ωδείου Πειραιώς) μαθήματα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής καθώς και μαθήματα στο Πιάνο και Αρμόνιο, κοντά στον μεγάλο Μουσικοδιδάσκαλο και σπουδαίο Μαέστρο Γιάννη Μπουφίδη ο οποίος συνέγραψε εκτός πολλών άλλων εκλεκτών δημιουργημάτων το σπουδαίο και μνημειώδες έργο «ΣΤΑΥΡΩΣΗ» (Βυζαντινή Όπερα), για το οποίο και βραβεύτηκε παγκοσμίως.
Στα νεανικά του χρόνια έψαλλε επί έξι χρόνια ως βοηθός μαζί με τον Πρωτοψάλτη Γ. Μπουφίδη στον Ι. Ναό της Παναγίας Υπαπαντής εις την Κάλυμνον.
Υπήρξε μέλος της Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Χορωδίας Καλύμνου, υπό την Διεύθυνσιν του Χοράρχου και Μαέστρου Γιάννη Μπουφίδη, συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις εντός και εκτός Καλύμνου.
Ακόμη μέχρι τα 18 του χρόνια έπαιζε εις την Μπάντα τής Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου, συμμετέχοντας συγχρόνως και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις της.
Από τα παιδικά του χρόνια ενεγράφη ως Πρόσκοπος, εις το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων της Καλύμνου. Σύντομα έγινε βαθμοφόρος και στην συνέχεια Υπαρχηγός. Παρέμεινε δε στον Προσκοπισμό μέχρι το 1979 όπου και ανεχώρησε δια σπουδές.
Κατά την διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, διέπρεψε σε αθλητικούς αγώνες του Πίνγκ-Πόνγκ, αποσπώντας μετάλλια, πρώτης και δεύτερης θέσης, στην Κάλυμνο και τα Δωδεκάννησα.
Τό έτος 1978 παίρνει από το Ωδείο Καλύμνου το Πτυχίον του Ιεροψάλτου και μάλιστα με τον βαθμόν ΑΡΙΣΤΑ.
Το έτος 1979 έρχεται εις τας Αθήνας διά να συνεχίσει τας σπουδάς του εις το Ωδείο Πειραιώς, όπου και φοιτά για δύο χρόνια κοντά στον γνωστό και εξαίρετο καθηγητή και άνθρωπο κ. Γεώργιο Μαλαφή.
Το έτος 1980 μετά από επιτυχείς εξετάσεις εις το Ωδείο Πειραιώς σε ειδικούς καθηγητάς και εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, παίρνει το Δίπλωμα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής με τον Βαθμόν ΑΡΙΣΤΑ.
Στή συνέχεια διακόπτει τις σπουδές του διά να υπηρετήσει την Πατρίδα του. Υπηρέτησε εις τον στρατόν ξηράς έχοντας την ειδικότητα του Αντιαρματιστού. Τους τελευταίους μήνες δε απεσπάσθη εις την Στρατιωτική Μουσική της Αλεξανδρουπόλεως.
Το έτος 1982 αφού απολύθηκε από τον Στρατό, συνεχίζει τις Ανώτερες Σπουδές στην Μουσική, εις Ωδείο των Αθηνών.
Το έτος 1984 η αγάπη του διά τον Θεόν τον κερδίζει και αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και τα του κόσμου τερπνά και να αφιερωθεί εις τον Θεόν.
Το έτος 1985 εκάρη Ρασοφόρος Μοναχός, εις την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάλυμνον.
Το έτος 1987 η Παναγία μας οδήγησε τα βήματά του εις το Άγιον Όρος, όπου και παρέμεινε για οκτώ συναπτά έτη.
Το έτος 1992 πέρασε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Ποιμαντικής.
Το έτος 1993 ίδρυσε, εν Αθήναις, τον Ορθόδοξον Ιεραποστολικόν Σύνδεσμον «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».
Το έτος 1999 ίδρυσε, στην Ορεινή Κορινθία, την Ιερά Μονή «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».
Το έτος 1999 εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου Παντελεήμονος Καρανικόλα.
Η ίδρυση του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» το έτος 1993 απετέλεσε σταθμό μιας ιδιαίτερης και ιερής σχέσης με το πρόσωπο του «Πατροκοσμά», του μεγάλου αυτού Αγίου και Προφήτη του Γένους μας, η οποία σφράγισε όλο το μέχρι τώρα έργο του, που συνοπτικά διακρίνεται στα εξής:
1) Η έκδοση για 14 χρόνια δύο Περιοδικών:
α) «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ»
Ένα έγχρωμο, επίκαιρο, πολυσέλιδο, καλαίσθητο και αγωνιστικό Περιοδικό ποικίλης ύλης, αλλά κυρίως εκκλησιαστικού-θρησκευτικού και πατριωτικού-εθνικού περιεχομένου.
Εξεδώθη την πρώτη φορά το 1994 έως το 1996 και την δεύτερη φορά το 1999 έως και το 2006.
Το Περιοδικό ήταν τριμηνιαίο, κυκλοφορούσε από 5.000- 8.000 τεύχη και απεστέλλετο ή διανέμειτο ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΩΡΕΑΝ.
β) «ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ».
Ένα ασπρόμαυρο, επίκαιρο, καλαίσθητο και αγωνιστικό Περιοδικό με εσχατολογικού περιεχομένου κυρίως θέματα.
Κυκλοφόρησε από το 2009 έως το 2012
Το Περιοδικό ήταν Μηνιαίο, κυκλοφορούσε από 4.000- 6.000 τεύχη και απεστέλλετο ή διανέμειτο ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΩΡΕΑΝ.
2) Η παρουσίαση επί 14 έτη, ιδικών του Τηλεοπτικών Εκπομπών:
α) «Η Φωνή του Πατροκοσμά» (1994-2004)
β) «Στο Maximum με τον πατέρα Μάξιμο» (2004-2007)
γ) «ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ» (2006-2008)
3) Η ενεργή και δυναμική συμμετοχή του σε δεκάδες μεγάλες και σημαντικές τηλεοπτικές εκπομπές όλων των καναλιών.
4) Η συγγραφή πολλών άρθρων, ομιλιών, βιβλίων κ.α.
5) Η έκδοση σε CD και κασσέτες με Βυζαντινή Μουσική, όπως του Παρακλητικού Κανόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, της Αγίας Αικατερίνης, τα Απολυτίκια όλων των Αγίων μας, καθώς και άλλες Μουσικές εκδόσεις, σε CD και κασσέτες με χριστιανικούς ύμνους και τραγούδια παλαιά και νέα, σε στίχους, μουσική και εκτέλεση του π. Μαξίμου.
6) Οι ιεραποστολικές περιοδείες του εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά και η επί δεκαπέντε έτη, μέσω του Συνδέσμου "Αγίου Κοσμά" πραγματοποίηση διαφόρων προσκυνηματικών εκδρομών τόσο σε μοναστήρια της ελληνικής Επικράτειας, όσο και στο εξωτερικό, όπως επί παραδείγματι εις τους Αγίους Τόπους και τέλος,
7) Αποκορύφωμα των προσπαθειών και δραστηριοτήτων του στάθηκε το έτος 1999, η πρωτοβουλία ιδρύσεως της πρώτης ανδρώας εν Ελλάδι Ιεράς Μονής, επ’ ονόματι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εις την Ι. Μητρόπολιν Κορίνθου, υπό τας ευχάς και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Παντελεήμονα Καρανικόλα υπό του οποίου και διορίσθηκε Ηγούμενος.
8) Κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητός του, ο ζήλος του διά την Ορθοδοξίαν, η αγάπη του διά τους Αγίους και θεοφόρους Πατέρας και η εμβριθής μελέτη Αυτών, η υπεράσπιση της αλήθειας με κάθε κόστος, οι αγώνες του υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, που έδωσε και δίνει δυναμικά, όπως είναι οι αγώνες κατά των αιρέσεων, όπως του Παπισμού και ιδιαιτέρα της αιρέσεως του Οικουμενισμού, κατά της Δεσποτοκρατίας, κατά της Συνθήκης του Σένγκεν , των Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων, της Κάρτας του Πολίτη, του Ηλεκτρονικού Φακελλώματος, του «666» και του Αντιχρίστου, και άλλοι πολλοί, οι οποίοι είναι πολύ γνωστοί σε όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και σε άλλους που απλώς τους επληροφορήθησαν.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ:
Ενημερώνουμε όλους τους αγαπητούς μας φίλους και αδελφούς, ότι ο πατήρ Μάξιμος βρίσκεται κάθε Τετάρτη από τις 10 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα, στα Γραφεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, επί της Τοσίτσα 1 Β και στα τηλέφωνα 210-82.39.300 και 210-82.34.332 για όσους θέλουν και επιθυμούν να τον συναντήσουν από κοντά ή να μιλήσουν τηλεφωνικά μαζί του.
Ευχαριστούμε!